Blog

Kindvriendelijke Buitenruimte van 12ha , gelegen Heerlen

Opdrachtgever Xonar heeft diverse locatie in Limburg voor het opvangen van kinderen vanaf 2 jaar tot 16 jaar. In 2012 is het pand gelegen aan de Heerlerbaan geheel gerenoveerd en verbouwd inclusief de buitenruimte van 12ha.
De opdracht was, voldoende parkeerplaatsen realiseren, een K&R zone, aanblik van het gebouw vriendelijker maken en voor alle leeftijden uitdaging in de buitenruimte.Deze prachtig buitenruimte was voorheen voorzien van geen of nauwelijks natuurlijke speelelementen.

Bij het ontwerpen van deze buitenruimte hebben we gedacht aan elke leeftijdsgroep.
Voor de tieners diverse chill ruimte, plek om te sporten en buiten te eten. De jongere kids zijn er diverse mogelijkheden gecreëerd van een jungle hoek, Tipi hoek, voorleeshoek en natuurlijke speel elementen. De natuurlijke speel elementen is een combinatie gemaakt van  een nieuwe Robinia houten loopbrug maar ook door het hergebruik van de bomen die moesten worden gekapt.
Voor het bestratingsplan is gekozen om de looppaden vrolijk te maken in mozaïek verband met rode / geel / en grijs/ De terrassen van de units is voor de grijs tinten gekozen in mozaïek. De materiaal keuze is tot stang gekomen samen met EBEMA Stone & Style.
Het geheel project heeft Chiardino Tuindesign begeleid inclusief de aanbesteding, kostenbegroting, onderhoudsplan en oplevering. De firma Dolmans Landscaping heeft destijds de aanbesteding gewonnen en het project uitgevoerd. Chiardino Tuindesign – sfeerimpressie project Xonar

 

 

https://www.homify.nl/ideabooks/1625889/bijzondere-architectuur-in-een-schitterende-omgeving

Villa tuin van 1500 m2 , gelegen in het Buitengebied van Beesel

De villa is omringd in het landschappelijk karakter van Beesel. De Moderne villa is ontworpen door DreessenWillems architecten te Heerlen. Gerealiseerd in 2014-2015.
De doelstelling was om de woning op te laten gaan in het landschap. Zodat de Villa geheel vrij  kwam te staan in het landschap.
In de voortuin en patiotuin is voor de aanplant gekozen om met diverse siergrassen te werken en deze te combineren in diverse hoogtes, zodat net hoe in de natuur er diversiteit ontstaat. Enkele planten vakken is gekozen bodembedekkers die als een groentapijt moeten functioneren.
In de achtertuin is er bewust voor gekozen om geen verharding aan te brengen, zoals looppaden.
Hierdoor ontstaat het effect dat de natuur de woonkamer binnen komt. En wordt het uitzicht behouden en word men niet afgeleid door looppaden.
Verder is  een L-border aangebracht in het grasveld met diverse mix beplanting om zo meer de natuur te laten spreken en toch wat kleur en diversiteit aan te brengen.

Chiardino Tuindesign heeft dit project van A tot en met Z begeleid en ontworpen.

https://www.homify.nl/ideabooks/1625889/bijzondere-architectuur-in-een-schitterende-omgeving

Landelijke tuin  van 1000m2 , gelegen in Bemelen

Deze mooie vrijstaande woning wat geheel onderhanden is genomen en gerenoveerd door de eigenaar en interieur architect Rob Logister, is omringd in het landschappelijk karakter van Bemelen. Met een prachtig uitzicht aan de voorzijde en achterzijde.
De doelstelling was het ontwerpen van een landelijke tuin wat uitvloeit aan het aangrenzend weiland. Verder een tikkeltje mediterraan sfeer, wat vooral  ontstaat door de grote terracotta potten en de oude scheidingsmuur die we intact laten.
Voor de borders hebben we gekozen voor ook mix borders van siergrassen en vaste planten.
De tuin is gerealiseerd in 2016/2017.

Op dit moment zijn er nog geen blogs/portfolio toegevoegd. Onze excuses voor het ongemak.