Voorjaarstrend 2021

De interieurwereld heeft ‘Feng Shui ‘ als voorjaarstrend 2021 bestempeld …

Citaat: “ Feng Shui’, een prachtige mix tussen Japanse en Scandinavische invloeden die samenkomen tot een harmonieus geheel.
Bij Feng Shui draait alles om harmonie, geluk en balans. Deze harmonie zie je volop terug in de collecties van het voorjaar”.

Is Feng Shui nu een trend of iets wat al meer dan 4000 jaar bestaat?! 
Feng Shui is van oorsprong een oude Chinese geneeskunst. De eerste vormen van Feng Shui zijn te herleiden tot 4000 jaar voor Christus. 
Het toepassen ervan behoorde als vanzelfsprekend tot de dagelijkse praktijk. Het werken met Feng Shui was echter slechts voorbehouden aan priesters en ingewijden.

Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Chi gestimuleerd wordt. In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen de tegengestelde, maar elkaar complementerende krachten yin en yang, zoals mannelijk en vrouwelijk.

De enorme complexiteit binnen de Feng Shui leer heeft ertoe geleid dat er door de eeuwen heen verschillende scholen zijn ontstaan. De verschillende scholen hanteren elk hun eigen specifieke manier om tot resultaat te komen. 

Wij hanteren Conceptuele Feng Shui. Deze vorm van Feng Shui is gebaseerd op de oorspronkelijke Feng Shui zoals die bedoeld was.  Deze vorm maakt gebruik van de interne energetische organisatie van een gebouw/woning/tuin. Het brengt de organisatie op orde zodat er een gezond organisme ontstaat. Er is ruimte en aandacht voor de mogelijkheden waarin de mens centraal staat.

Een trend die al meer dan 4000 jaar bestaat en die we nog steeds kunnen toepassen
Feng Shui is een middel om ons welzijn te verbeteren. 
We kunnen Feng Shui op verschillende manieren toepassen: op ons interieur, tuin, leefomgeving, kantoren, winkels etc….  Dat kan door o.a. het analyseren van de leefomgeving en van daaruit worden de juiste vormen en kleuren bepaald. 

Wij laten jou zien hoe je de trend ( die al eeuwenlang bestaat)  ‘Feng Shui’ toepast in jouw interieur, onderneming, tuin of stylingproject.  

Benieuwd hoe wij jouw leefomgeving Feng Shui kunnen maken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Yvette Gilles, KIWI interieur design. Email: info@kiwi-interieur-design.nl

Marie-Claire Bühler, Chiardino Tuindesign. Email: info@chiardino-tuindesign.nl