Voorjaarstrend 2021…?

De interieurwereld heeft ‘Feng Shui ‘ als voorjaarstrend 2021 bestempeld …

In ons voorafgaande blog hebben we het een klein beetje over de geschiedenis van Feng Shui gehad.
Elke verandering kan je welzijn positief beïnvloeden door bewust ermee om te gaan.
Feng Shui wil liever ronde, ovale vormen zien, samenhang in harmonie, met als doel om het welzijn van de mens te verbeteren. Om jou leefomgeving te verbeteren.

Hoe bereik je dat je kantoor fijn voelt, een ‘welkom gevoel’ geeft voor medewerkers en bezoekers? Dat medewerkers zich thuisvoelen op kantoor, dat jouw werkplek aansluit bij jouw werk en jouw als persoon. 
En in deze tijd niet te vergeten, hoe staat het met jouw ‘thuis werkplek” ?

Is de werkplek wel op de juiste plaats in je huis?  Geeft de kamer voldoende motivatie voor jouw werk, of val je op die plek langzaam in slaap? Geeft jouw ‘thuisoffice’ je voldoende inspiratie of is jouw thuisoffice juist een inspiratieloze plek?!

Om daar achter te komen hoe jij in de leefomgeving opgaat, hanteren we Conceptuele Feng Shui. Deze vorm van Feng Shui  is gebaseerd op de oorspronkelijke Feng Shui zoals die bedoeld was.  Deze vorm maakt gebruik van de interne energetische organisatie van een gebouw/woning/tuin. Het brengt de organisatie op orde zodat er een gezond organisme ontstaat. Er is ruimte en aandacht voor de mogelijkheden waarin de mens centraal staat.

Feng Shui is een levenswijze die ons helpt in harmonie te leven met onze omgeving.  
Feng Shui is het instrument dat inzichtelijk kan maken hoe het algemene welzijn beïnvloed kan worden door het harmoniseren van de woning/werkplek/tuin.

Zoals je kunt lezen gaat het toch even iets verder dan alleen even een rond tafeltje plaatsen, of een grote opruiming houden…  Natuurlijk hebben alle kleine veranderingen zeker invloed. Maar er is meer!! ….even stilstaan en alle facetten van de leefomgeving analyseren is geen overbodige luxe maar zeer zeker een meerwaarde.

Na de analyse is helder welke veranderingen van groot tot klein kunnen worden toegepast.  Welke vormen, materialen of kleuren nodig zijn om de Chi te harmoniseren en te laten stromen zodat jouw leefomgeving, jouw welzijn verbeterd wordt en meer gaat stromen.

De analyse kan per woning, tuin of kantoor verschillend zijn. 
Wat is de ideale locatie en inrichting van de woonkamer, slaapkamer, werkplek, tuin etc. etc.
Toch handig om vooraf te analyseren voordat er meubeltjes worden gekocht of de verkeerde kleur op de muur wordt aangebracht, wat misschien juist kan leiden tot een averechtse uitwerking. 

Benieuwd en wil je meer informatie over onze werkwijze om jouw leefomgeving Feng Shui te maken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Yvette Gilles, KIWI interieur design. 
Email: info@kiwi-interieur-design.nl

Marie-Claire Bühler, Chiardino Tuindesign. 
Email: info@chiardino-tuindesign.nl