Magnolia boom ..

Wat voor een invloed hebben planten op je?

Een mooie tuin met gezonde planten, struiken en bomen met prachtige bloemen is de beste indicatie dat een tuin een goede Feng Shui ( energie) geeft. Een goede uitstraling en harmonie.

Iedere plant heeft een andere invloed op je en daar kun je je voordeel mee doen. 

Sommige planten hebben een beter effect op je als andere beplanting. Denk bijvoorbeeld maar aan het effect dat een stekelige beplanting op je heeft of juist een beplanting met een fijn fluweel blad.

Daarom is het goed om stil te staan bij de juiste beplanting op de juiste plaats in je tuin.

Een haag met doornen is natuurlijk geschikt als omheining om je omgeving te beschermen tegen indringers. Maar weer niet zo geschikt om bij je eettafel te plaatsen .. 

De Magnolia boom staat voor voorspoed. Een magnolia boom in de voortuin staat symbool tevredenheid en geluk. Plaatsen we een Magnolia in de achtertuin dan staat het symbool voor verborgen juwelen en het langzaam vergaren van grote rijkdom.

De magnolia staat bekend vanwege haar schoonheid in het voorjaar: de meeste soorten bloeien dan ook met grote, tulpvormige bloemen. De familie van de magnolia is heel erg groot. Er zijn namelijk wel honderden soorten magnolia’s in diverse vormen en formaten. ..