Welke plant brengt geluk?

Wat voor een invloed hebben planten op je?

Een mooie tuin met gezonde planten, struiken en bomen met prachtige bloemen is de beste indicatie dat een tuin een goede Feng Shui ( energie) geeft. Een goede uitstraling en harmonie.
Iedere plant heeft een andere invloed op je en daar kun je je voordeel mee doen. 
Sommige planten hebben een beter effect op je als andere beplanting. Denk bijvoorbeeld maar aan het effect dat een stekelige beplanting op je heeft of juist een beplanting met een fijn fluweel blad.
Daarom is het goed om stil te staan bij de juiste beplanting op de juiste plaats in je tuin.
Een haag met doornen is natuurlijk geschikt als omheining om je omgeving te beschermen tegen indringers. Maar weer niet zo geschikt om bij je eettafel te plaatsen .. 

De Bamboe ( Fargesia is geen woekerende bamboe), is de grootste favoriet aller tijden. Bamboe staat voor een lang leven, duurzaamheid en uithoudingsvermogen, omdat het hij altijd groen blijft. 

Er zijn diverse soorten bamboes, je kunt ze ook voor het huis plaatsen, wat een positief effect kan hebben op positieve energie. De bamboe kan zowel op een zonnige plek als schaduwplek worden geplaatst.

Er zijn diverse soorten bamboes, je kunt ze ook voor het huis plaatsen, wat een positief effect kan hebben op positieve energie. De bamboe kan zowel op een zonnige plek als schaduwplek worden geplaatst.

De Pijnboom (Pinus) is het oudste en beroemdste symbool voor een lang leven. Verder staan ze symbool eeuwige vriendschap die tegenspoed verduurt, loyaliteit en trouw. De perfecte plaats voor de Pijnboom bij uw woning is aan de achterzijde van de woning. Van de Pinus zijn er ook diverse soorten en maten. Hij is makkelijk te snoeien en in toom te houden als hij te groot dreigt te worden.

De Fruitbomen die geluk brengen …

Prunus persica is de vrucht van de onsterfelijkheid. –Sinaasappelboom is het symbool voor voorspoed, rijkdom en geluk en algehele welvaart. 

Plaats ze links en recht van de voordeur, geeft een positief effect (let op met bevriezing) en ze dienen wel aan de zonnige kant te staan. Mocht de voordeur aan de schaduwkant liggen dan kan een ander fruitboompje (appel, peer etc vorstbestendig) ook geschikt zijn of een Fuchsia (schaduwplant).

Zo heb je beplanting die een positiever gevoel en uitstraling geeft. 

Dan zijn er ook nog planten met een stekelige uitstraling. Het is beter om deze te vermijden.

De uitzondering daarop zijn de rozen. Perfecte  plaats voor rozen is iets verder van je huis zo zorgen ze voor veiligheid “vriendelijke schildwacht”.

Stekelige planten die liever worden vermeden zijn de Yucca’s en Cactussen.

Zo zie je dat alles een gevoel of uitstraling heeft, of het nu gaat om planten, gebouwen, belijning van tuinen en vijvers. Alles hangt met elkaar samen en zal in harmonie met elkaar samen spelen om zo tot een mooi harmonisch geheel te komen.