Prunus domestica

Wat voor een invloed hebben planten op je?

Een mooie tuin met gezonde planten, struiken en bomen met prachtige bloemen is de beste indicatie dat een tuin een goede Feng Shui ( energie) geeft. Een goede uitstraling en harmonie.
Iedere plant heeft een andere invloed op je en daar kun je je voordeel mee doen. 
Sommige planten hebben een beter effect op je als andere beplanting. Denk bijvoorbeeld maar aan het effect dat een stekelige beplanting op je heeft of juist een beplanting met een fijn fluweel blad.
Daarom is het goed om stil te staan bij de juiste beplanting op de juiste plaats in je tuin.
Een haag met doornen is natuurlijk geschikt als omheining om je omgeving te beschermen tegen indringers. Maar weer niet zo geschikt om bij je eettafel te plaatsen .. 

De pruimenboom ( Prunus domestica) staat voor een lang leven. De bloesem en de boom worden als gelukssymbool beschouwd. De bloem staat voor reinheid en de boom staat bekend om zijn geur en symbool van een lang leven.

De hagelwitte bloesem eind april en mei is opvallend. De pruimenbomen hebben ook een grote aantrekkings kracht voor insecten, vlinders en vogels, ze zijn er dol op.
Je kunt ze in struikvorm krijgen of als Halfstam of Hoogstam boom, dus in ieder formaat tuin kun je een pruimenboom plaatsen.

Zo zie je dat alles een gevoel of uitstraling heeft, of het nu gaat om planten, gebouwen, belijning van tuinen en vijvers. Alles hangt met elkaar samen en zal in harmonie met elkaar samen spelen om zo tot een mooi harmonisch geheel te komen.