Welke invloed hebben planten op jouw?

Wat voor een invloed hebben planten op je?

Een mooie tuin met gezonde planten, struiken en bomen met prachtige bloemen is de beste indicatie dat een tuin een goede Feng Shui ( energie) geeft. Een goede uitstraling en harmonie.
Iedere plant heeft een andere invloed op je en daar kun je je voordeel mee doen. 
Sommige planten hebben een beter effect op je als andere beplanting. Denk bijvoorbeeld maar aan het effect dat een stekelige beplanting op je heeft of juist een beplanting met een fijn fluweel blad.
Daarom is het goed om stil te staan bij de juiste beplanting op de juiste plaats in je tuin.
Een haag met doornen is natuurlijk geschikt als omheining om je omgeving te beschermen tegen indringers. Maar weer niet zo geschikt om bij je eettafel te plaatsen .. 

De Pioen ( Paeonia ) wordt in China zeer gewaardeerd, ze wordt beschouwd als de koningin van de bloemen. Ze staat bekend voor de bloem van Rijkdom en Eer.
De Pioen heeft veel energie omdat ze bloeit in het voorjaar, ze staat voor liefde, genegenheid en vrouwelijk schoon. Plaats de Pioen in het zuidelijk gedeelte van je tuin

Pioenrozen zijn één van de oudste siergewassen. Uit de ronde knoppen ontluiken de meest temperamentvolle bloemen. Een aanwinst voor iedere tuin. 

Van pioenrozen bestaan bijna 1000 soorten en cultivars. Het zijn vaste planten. In het Latijn heet de plant Paeonia, naar de geneesheer van de Griekse goden Paion. Het mythische verhaal gaat dat Paion een bijzondere bloem gebruikte die de goden kon genezen. Na zijn overlijden veranderde de god Hades Paion in deze geneeskrachtige bloem. Dit verhaal heeft sterke overeenkomsten met een oude geneeswijze in China, waar men de wortels van de plant gebruikte voor het stelpen van bloed en verlagen van koorts.

In het voorjaar zijn de ontluikende scheuten fraai om te zien, maar het zijn vooral de bloemen die in mei en juni de blikvangers zijn. Sommige bloeien gelijk in het eerste jaar, andere hebben wat meer tijd nodig. Maar als een pioenroos eenmaal gesetteld is, heb je er lang plezier van, soms wel een jaar of 20. Hoe langer hij op dezelfde plek staat, hoe rijker de bloei. Na juni trekken de planten zich terug om zich voor te bereiden op het volgende jaar.

Zo zie je dat alles een gevoel of uitstraling heeft, of het nu gaat om planten, gebouwen, belijning van tuinen en vijvers. Alles hangt met elkaar samen en zal in harmonie met elkaar samen spelen om zo tot een mooi harmonisch geheel te komen.