Category: Portfolio

Chiardino Tuindesign

Landelijke tuin

Landelijke tuin

Deze landelijke tuin met zijn organische vormen en oude elementen gecombineerd met nieuwe hedendaagse materialen.
Heeft diverse zitplekjes en hoekjes.
Voor de aanplant is gekozen voor een diversiteit en weelderige beplanting.
Deze tuin is ontworpen in 2020 en in het voorjaar van 2021 gerealiseerd.


Dakterras

Een tuin op hoogte ..
Dit dakterras is gerealiseerd eind juli 2021. Door de bloembakken op maat te laten maken, win en creëer je veel ruimte en gezelligheid.
Bij een dakterras is het belangrijk om rekening te houden met de wind, de zon en het snel uitdroegen van de beplanting. Daarom is de juiste beplanting en het aanbrengen van bewatering systeem een must.
https://fb.watch/7kOEuSVxXO/

Brut 172

Brut 172, is een uniek project gelegen in Reijmerstok, waar we bezig zijn met het ontwerpen van de buitenruimte en de binnentuin.

Voor sterrenchef Hans van Wolde is deze droom het openen van een nieuw restaurant: Brut 172. En dat moet niet zomaar een restaurant worden, het plan van Hans is helder: het beste, mooiste, uniekste en bijzonderste restaurant van Nederland, waar beleving centraal staat.https://brut172.com

De ontwerpfase is nog steeds in volle gang, de verwachte realisatie van de binnentuin zal voorjaar 2021 zijn. De buitenruimte zijn we nog druk bezig met de ontwerpfase en materiaalkeuzes.
We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer informatie over de plannen voor de buitenruimte https://www.youtube.com/watch?v=aaGRt-uN3as

Mediterrane Tuin

Mediterrane tuin gelegen in Hulsberg.

Een achtertuin wat geheel ontworpen en gerealiseerd is geworden in een mediterrane sfeer.. 

Gebogen lijnen, de Cypressen, de soort bestrating, de warme kleuren van het stucwerk bepalen voornamelijk de sfeer.

Om de bestaande Wisteria is een tafel gemaakt en een gezellig zit hoekje gecreëerd. De prachtige watermuur maakt het geheel af.

Realisatie 2018

Stadstuin in Hartje Eijsden

Stadstuin in Hartje Eijsden

Rechte lijnen en weelderige beplanting, combinatie van nieuwe-en authentiek materialen… 

Een authentieke pand wat gerenoveerd is geworden met oude- en nieuwelementen, was het uitgangspunt voor het ontwerp van de achtertuin. 

De sfeer van binnen door trekken na buiten.

Een tuin die zowel in het voorjaar, zomer, najaar en winter iedere keer veranderd.

“ Een levend schilderij” 

Buitenruimte Basisschool Witheim – Mechelen

Basisschool Witheim Mechelen 

De Natuurlijke speelplaats is niet meer weg te denken… uit deze tijd 

De Buitenruimte van Basisscholen, Kinderdagopvang of andere opvang voor kinderen van jong tot oud is het een meerwaarde om de verharde buitenruimte om te toveren tot een groenere oase. Waar kinderen meer tussen het groen spelen, vertoeven, relaxen …

Een groenere buitenruimte zorgt voor een beter welzijn voor de kinderen.

Bij de basisschool Witheim Mechelen is in samenwerking met de opdrachtgever INNOVO een combinatie gemaakt van meer groen, verharding, natuurlijke speel- en sportelementen.

Evenwicht is belangrijk tussen de mens en omgeving en dan maakt leeftijd niks uit.

Project is gerealiseerd medio 2017- 2018

Landelijke tuin met zwemvijver gelegen in Slenaken

Zwemvijvers worden met natuurlijke bacteriën en planten gefilterd. Het water van zwemvijvers is daarom veel gezonder dan dat van een zwembad. Tevens kunt u naast de strakke vormen van een zwembad bij een zwemvijver ook kiezen voor natuurlijke vormen. Het is met een zwemvijver goed mogelijk om deze helemaal natuurlijk op te laten gaan in uw tuin of deze juist op te laten vallen met strakke en rechte vormen zoals bij een zwembad.

Bij dit project hebben we gekozen voor een combinatie van natuurlijk en strak lijnen zodat deze zwemvijver mooi opgaat in het Limburgs landschap.
Realisatie najaar 2019

Combinatie tussen strak en landelijke tuin op een prachtig gelegen perceel in Bunde

Combinatie tussen strak en landelijke tuin op een prachtig gelegen perceel in Bunde.

In dit ontwerp is het voorste gedeelte van de tuin strak en rustig gehouden waarna we vervolgens de achtertuin in een geheel andere sfeer ontwerpen.  Het aangrenzende weiland en bos gedeelte trekken wij door in de achtertuin. Met een wandelpad, vlonder, natuurlijke vijver en diverse beplanting wat straks in de toekomst zijn eigen weg kan gaan zodat de talud geheel begroeit zal zijn en ervoor zorgt dat elke seizoen zijn eigen unieke uitstraling heeft.

Landelijke tuin, gelegen in Maastricht

Landelijke tuin, die een mooie aanvulling is geworden op de verbouwde stal van een carré boerderij.
Gebogen lijnen gecombineerd met rechte lijnen. Verhoogde vijver met uitloop, relaxen, parkeerplaatsen, kruidentuin en een buitenkeuken.

 

Festival Tuin Appeltern, Thema ‘Herman van Veen’

Herman van Veen inspireert Limburgse tuindesigner (Meerssen)

24 mei 2018

Nieuws

Marie-Claire Buhler van Chiardino Tuindesign uit Meerssen heeft een op Herman van Veen geïnspireerde tuin ontworpen en gerealiseerd. Dit deed ze voor het Appeltern tuinfestival in Gelderland. In totaal zijn daar negen speciale tuinontwerpen omtrent het thema Herman van Veen te zien. Het ontwerp van Buhler is binnen dit thema het enige tuindesign uit Limburg.

Medio februari heeft het team van Chiardino Tuindesign een persoonlijk gesprek gehad met zanger en cabaretier Herman van Veen. Vervolgens is er in maart en april druk gewerkt om deze festivaltuin te realiseren. Het tuinfestival in Appeltern gaat op zaterdag 2 juni officieel van start. In Appeltern liggen naast deze negen speciale thematuinen nog bijna tweehonderd andere voorbeeldtuinen. De Limburgse tuin blijft twee jaar in Gelderland liggen.

Gedachten achter het ontwerp:
In deze tuin met de naam ‘Niets is zo als het is” laat ontwerpster Marie-Claire Buhler meerdere facetten uit het leven van Herman van Veen zien.
Het pad met grind rondom verwijst naar de omkadering zoals Herman die bij het merendeel van zijn schilderijen gebruikt.

Ook de 2de rode omkadering – de houten schutting met kijkgaten – is bewust gekozen. Rood is 1 van Hermans favoriete kleuren en refereert naar de houten barakken waar Selma, het Joodse meisje, tijdens oorlogstijd in verbleef en Herman teksten van zingt.
Als je over het pad loopt tussen de haag en de rode wand.
geeft dat je een opgesloten gevoel, maar het kan je juist ook rust brengen. Je kunt immers zowel nog vooruit als achteruit… Zodra je doorwandelt, tref je de kijkgaten die je iets of misschien wel niets laten zien.

Nog verderop kom je bij het begin of het einde. Eigenlijk is er helemaal geen einde, want als je eenmaal bent aangekomen bij de ingang van de groene oase is er opnieuw een begin en een einde. Het zwarte kronkelpad omgeven door hoge bamboe leidt je niet naar een eindpunt. ‘Niets is zoals het is’ zei Herman van Veen. Dat is ook precies wat je nu ervaart. De kijkgaten krijgen opeens een hele andere betekenis.