Kindvriendelijke Buitenruimte van 12ha , gelegen Heerlen

Kindvriendelijke Buitenruimte van 12ha , gelegen Heerlen

Opdrachtgever Xonar heeft diverse locatie in Limburg voor het opvangen van kinderen vanaf 2 jaar tot 16 jaar. In 2012 is het pand gelegen aan de Heerlerbaan geheel gerenoveerd en verbouwd inclusief de buitenruimte van 12ha.
De opdracht was, voldoende parkeerplaatsen realiseren, een K&R zone, aanblik van het gebouw vriendelijker maken en voor alle leeftijden uitdaging in de buitenruimte.Deze prachtig buitenruimte was voorheen voorzien van geen of nauwelijks natuurlijke speelelementen.

Bij het ontwerpen van deze buitenruimte hebben we gedacht aan elke leeftijdsgroep.
Voor de tieners diverse chill ruimte, plek om te sporten en buiten te eten. De jongere kids zijn er diverse mogelijkheden gecreëerd van een jungle hoek, Tipi hoek, voorleeshoek en natuurlijke speel elementen. De natuurlijke speel elementen is een combinatie gemaakt van  een nieuwe Robinia houten loopbrug maar ook door het hergebruik van de bomen die moesten worden gekapt.
Voor het bestratingsplan is gekozen om de looppaden vrolijk te maken in mozaïek verband met rode / geel / en grijs/ De terrassen van de units is voor de grijs tinten gekozen in mozaïek. De materiaal keuze is tot stang gekomen samen met EBEMA Stone & Style.
Het geheel project heeft Chiardino Tuindesign begeleid inclusief de aanbesteding, kostenbegroting, onderhoudsplan en oplevering. De firma Dolmans Landscaping heeft destijds de aanbesteding gewonnen en het project uitgevoerd. Chiardino Tuindesign – sfeerimpressie project Xonar